Kocha und Essn

"Essn und trinka hoit d' Laet' z'saumm", sogt an oits Sprichwoat. A i iss gean guat (bsondas d' Hausmaunnskost und d' Möhspaesn [aussa mit Topfm oda Rosinen].
A 's Kocha mocht ma Spass! - Bsundas waunn a Haufa Laet zan Essn kemman. Imparovisian und Ausprobian san bae mia baen Kocha - wia a sunst maunchmoi - aun da Togesoadnung.

Host 'D gwusst, dass Pfeffa (weissa, oba a schwoaza) in Gschmock vo Eadbea vurtreffli aussahebt, oiso oiss mit Eadbea gschaet pfeffan, schmeckt laewaund.

Ois Baespü a glei a Rezept, wos i scho efta probiat hob (nau auf hochdaetsch):
 
KARAMELPUDDING AUF ERDBEERMUS

KARAMELPUDDING:
Etwa 1/2 l Milch erwärmen. 6 EL Zucker mittelbraun karamelisieren und in die warme Milch giessen. 6 EL Maisstärke (MAIZENA) in etwa 1/4 l Milch gut einrühren und der beinahe kochenden Milch zufügen. Unter ständigem Rühren (Schneebesen) solange auf dem Ofen lassen, bis der Pudding wie Lava blubbert. Pudding in befeuchtete Formen füllen und kaltstellen.

ERDBEERMUS:
Erdbeeren waschen, zuckern und kräftig pfeffern, pürieren und kaltstellen.

ANRICHTEN:
Mit dem Erdbeermus einen Spiegel auf einem Dessertteller bereiten. Pudding ausformen und drauflegen, mit Erdbeerstücken und einem Minzeblatt garnieren.

GUTEN APPETIT!